Close

O vinariji i destileriji

Vinarija je registrovana 2021. godine, ali na temeljima vekovne tradicije koja seže još iz austrougarskih vremena, naslanjajući se na tradiciju Donjeg Srema, ali i uvodeći inovacije, nove koncepte – uz vernost prirodnoj proizvodnji vina, na divljim kvascima i bez filtracije.

Posle dozrevanja u buradima u porumu iz 1930ih godina, vina se flaširaju (koriste se vrhunski Diam čepovi i vosak) i flaširana vina se prebacuju u duboki ukopani podrum iz 19. veka, gde ih ostavljamo da rastu i razvijaju se.

Ono u šta verujemo je pre svega kvalitet, rad i pomeranje granica, poštovanje prirode, ekologija i zero waste proizvodnja (proizvodnja bez otpada).

Ana Naglić je 5. generacija vinara, koja se vratila svojim korenima posle godina rada u drugim oblastima. Porodična tradicija je Srem, ali i inovacija. Iako je u prošlosti porodica imala vinograd od 40.000 čokota koji se obrađivao ručno, 2022. godine smo posle godina testiranja novih sorti, uvažavajući klimatske promene, malim vinogradom krenuli ispočetka.

Rakije se proizvode dvostrukom destilacijom na kazanu šarantskog tipa od zdravog, ručno probranog voća i zatim ostavljaju na višegodišnje dozrevanje.

Pogledajte i: